Scoutgården

Scoutgården ligger vackert belägen längst in i Askimsviken, innanför Hovås småbåtshamn.

Huset byggdes 1972 av och för Askims Sjöscoutkår. På övervåningen finns en stor avdelningslokal samt 6 patrullrum, toalett med dusch, kontor, ledarrum och pentry. även en altan som vetter mot öster. I nedre våningen finns två avdelningslokaler, segel- och tältförråd, stort kök samt 2 toaletter. I anslutning till detta har vi ett garage med verkstad.

Asfaltsplanen framför och brevid huset används för att förvara båtar vintertid och till parkering sommartid. I anslutning till den startar vår brygga med ramp där optimisterna sjösätts under säsongen.

Vår tomt

Vi arrenderar tomten från  Park- och Naturförvaltningen i Göteborgs stad . Vår tomt har flyttats dit från Fastighetsförvaltningen eftersom det är en strandtomt som är oexploaterbar. Att vi arrenderar marken betyder i praktiken att vi äger den på samma sätt som man äger sin egen tomt, det vill säga den tillhör oss och är inte allmän mark som allmänheten har fritt tillträde till. Det finns vissa speciella regler för oss, till exempel måste vi ha tillstånd från Park och Natur om vi vill bygga ut huset. Klicka här för att se en flygbild över gränserna för vår tomt.

Renoveringsplaner

Under våren 2020 kommer scoutgården att renoveras av ägaren Stiftelsen Askims Sjöscoutgårdar. Då kommer vi att byta tak och en del fönster på övervåningen.

Uthyrning

Scoutgården går att hyra till scoutverksamhet, barnkalas mm. Kontakta stugfogden för mer information.

Nycklar

Det finns ett antal nycklar till scoutgården så att man kan kvittera ut en om man är aktiv ledare eller funktionär. Det finns inte tillräckligt med nycklar för att räcka till alla vuxna och utmanare i kåren. Detta är både en säkerhets- och en kostnadsfråga.

Regler:

Vill du kvittera ut en nyckel skall du kontakta stugfogden för att komma överens om överlämnandet.