Uthyrning av scoutgården

Kontakta stiftelsen om du vill hyra scoutgården.

Innehåll:

Allmän information

Bilder av scoutgården

Ritning med mått

Hyresregler

Upplåsning av dörrar med app

Allmän information

Vi har digitala lås som man laddar ned en app för att kunna låsa upp. Vi skapar ett tidsbegränsat konto åt dig. Du måste ha en smart mobiltelefon för att kunna låsa upp dörrarna.

För att låsa upp dörren behöver man ladda ned appen Danalock Classic som finns både på Apple store och Google store.

Vi skickar en inbjudan till våra lås som tar dig till appen och där kommer instruktioner om hur man lägger in låsen och kommer igång.

Här finns hjälp om hur det fungerar med låsappen:

https://danalock.com/faq-danalock-v3 under Account Management.

Hyran betalas in till bankgiro 5337-4849 eller swish 123 089 72 49 senast en vecka före uthyrningens start.

Säg till om du vill ha en faktura och/eller kvitto.

Bilder av scoutgården

Stora lokalen på övervåningen med plats för ca 30-40 sittande gäster. Det finns bord, stolarna hämtar man på nedervåningen (det finns bara stolar till en full dukning). Ett fönster åt väster och tre åt norr med utsikt över Askimsviken. Här finns ett piano.

- - - - - - - - - -

Det finns fyra små rum i lokalen på övervåningen med plats för bord med 4-6 sittplatser.

- - - - - - - - - -

Hallen på övervåningen med utgång till altanen och trappa till nedervåningen. Det finns även ingång och hall på nedervåningen.

- - - - - - - - - -

I hallen finns toalett med dusch.

- - - - - - - - - -

Mysrum med pentry på övervåningen. Mikrougn, kaffebryggare och diskbänk. Öppen spis med spiskassett. En mindre mängd porslin, ca tolv kuvert. Om man flyttar porslin, bestick och dylikt mellan våningarna skall allt vara tillbaka på sin rätta plats när man lämnar stugan.

- - - - - - - - - -

Trappa mellan våningarna.

- - - - - - - - - -

Hall på nedervåningen med utgång till nedre delen av trädgården och trappa till övervåningen. Det finns även ingång och hall på övervåningen.

- - - - - - - - - -

I hallen på nedervåningen finns toalett med dusch.

- - - - - - - - - -

Lokalen på nedervåningen med plats för ca femtio sittande gäster. Det finns bord och stolar. Två fönster åt norr med utsikt över Askimsviken. Öppen spis med spiskassett.

- - - - - - - - - -

Kök på nedervåningen. Två spisar, diskmaskin, två kylskåp, en frysbox, kaffebryggare och porslin av äldre modell till ca femtio personer. Om man flyttar porslin, bestick och dylikt mellan våningarna skall allt vara tillbaka på sin rätta plats när man lämnar stugan.

Ritning med mått

Hyresregler

 1. Hyrestagaren disponerar bägge våningarna med undantag för markerade områden enligt ritning. Scoutkårens båtar och ved ingår inte i hyran.
 2. Hyrestagaren ansvarar för att fastigheten utvändigt såväl som invändigt hanteras varsamt och lämnas i städat skick enligt städinstruktion. Eventuella skador på fastighet eller utrustning ersätts av hyrestagaren fullt ut, upp till självrisken för försäkringen (för närvarande 9 000 kr), i samband med att nyckeln återlämnas.
 3. Under hyrestiden ansvarar hyrestagaren för att det råder ordning och renlighet såväl inom- som utomhus och att grannar inte störs i onödan. Musik och liknande skall efter kl 23:00 hållas på en nivå så att omgivningen inte störs (stäng fönster och dörrar).
 4. Det är förbjudet att röka eller ha djur inomhus. Inga fimpar eller snusprillor får lämnas utomhus. Hyrestagaren ordnar själv ev. askfat.
 5. Hyrestagaren ansvarar under hyrestiden för att gården hålls låst så att obehöriga ej kommer in.
 6. Ändras temperaturen på rumstermostat/värmepump så måste det återställas till utgångsläget innan scoutgården återlämnas.
 7. Restavfall får lämnas i scoutgårdens gröna soptunna. Om tunnan blir full så är det hyrestagarens ansvar att ta hand om ytterligare avfall. Avfall får inte ställas bredvid eller på soptunnan och locket måste kunna stängas. Komposterbart material läggs i bruna kompostpåsar och sedan i den bruna soptunnan.
  Förpackningar slängs t.ex. på återvinningsstationen på Skalldalsvägen 13 till höger direkt efter bron över väg 158 (Hovåsmotet).
 8. Scoutkårens medlemmar har under hyrestiden rätt att hämta utrustning för segling mm på scoutgården men skall då göra detta med hänsyn till hyrestagaren så att störningen minimeras. Kårens medlemmar skall inte uppehålla sig mer än nödvändigt i fastigheten inklusive trädgård.
 9. Bokningsavgift (20 %) erläggs vid bokning. Resterande belopp skall finnas på Stiftelsen Askims Sjöscoutgårdars bankgiro 5337-4849 senast 1 vecka före hyrestidens start. Märk inbetalningen med hyrestagarens namn samt datum. Om bokning sker senare än en vecka före hyrestidens start betalas hela beloppet direkt in på stiftelsens konto. Askims Sjöscoutkår förbehåller sig rätten att begära en deposition motsvarande hyrestagarens självrisk.
 10. Vid problem kontaktas husfogdar eller kassör. Kontaktuppgifter fås vid hyrestillfället.

Upplåsning av dörrar med app

För att låsa upp dörren/dörrarna till scoutgården behöver du ladda ned appen Danalock Classic.

Den är gratis och finns både på Apple store och Google store.

Hyresansvarig skapar ett konto åt dig baserat på din e-postadress och berättar när det är klart. Kontot fungerar under den tid som uthyrningen pågår.

När du fått inloggning till kontot kan du prova appen. Appen går på blåtand så man måste tillåta det i mobiltelefonen och stå som mest ett par meter från låset man vill låsa upp.

Om du går till Nyckelkedjan (menyraden längst ned) så ser du låsen. Man sveper i sidled för att byta mellan låsen och det låset man står närmast brukar vara förvalt. Sedan låser man och låser upp med hänglåsen du ser ovanför "Nyckelkedja". Det kommer att vara ett grönt och ett rött hänglås.