Har A-sjö fått ett nytt spännande uppdrag? Det kan ni räkna med! Denna gång ska vi färdas bakåt i tiden ungefär 1000 år, till det som kallas för vikingatiden.
29 september - 1 oktober åker vi på hajk till Härsjösand!
Varför? Jo, för när dräneringen* gjordes runt scoutgården (det är därför stora delar av scoutgården är uppgrävd) så hittades en mycket gammal sten. A-sjös styrelse har använt alla sina lexikon och Googlar runt på nätet under flera dagar för att tyda vad det står på denna sten... och till slut har vi lyckats lista ut vad det står! På stenen så står det beskrivet hur man kan åka tillbaka till vikingatiden!! Och inte nog med det, det står även något om en STOR vikingaskatt (det är lite otydligt men vi tror att det står det).
Vi i A-sjö tackar som ni vet ALDRIG nej till ett spännande äventyr och vi tänkte att åka tillbaka till vikingatiden kan vara en rolig aktivitet för en hajk, så vi kör på det. Liksom vad skulle kunna gå fel?!! Vi hoppas alla scouter vill hänga med bakåt i tiden på vår Hajk för vikingar!
Anmäl dig här till höstens roligaste hajk
SCOUTER: Vi scoutledare är inga experter på vikingatiden (det tog ju flera veckor för oss att tyda runskriften på stenen liksom) så all kunskap som ni kan ta reda på inför hajken om vikingatiden är viktig! Hur bodde man, vad åt man? Vad hade man för verktyg och vad gjorde man om dagarna? All kunskap kommer kunna hjälpa er på alla de spännande utmaningar som komma skall…prata gärna om det på era scoutmöten och förbered er.
TILL ALLA FÖRÄLDRAR:
Att åka tillbaka i tiden 1000 år kräver en hel del förarbete så vi behöver föräldrar som är med och planerar inför hajken och som är med under själva hajken för att vi ska kunna ha en hajk. Så gå med i WhatsApp-gruppen för att få mer information. För att förtydliga- vi behöver just DIG som läser denna raden! :) Alla kan hjälpa till med något!
*Dränering innebär att man gräver diken för att leda bort oönskat grundvatten eller ytvatten från ett område, exempelvis en scoutgård. Vid dränering gräver man ned dräneringsrör för effektivare avrinning.
Maria Hagstrand
Läst 1293 gånger.
«Tillbaka