2020-11-01 Information till föräldrar angående anpassning i Coronatider

Ledare har fått information riktad till dem via mail.

Information från kårstyrelsen angående verksamheten i Askims sjöscoutkår efter Folkhälsomyndighetens nya direktiv den 29/10:


Askims sjöscoutkår fortsätter med sin verksamhet, men i anpassad form. 

Vi kommer att vara utomhus på alla möten och därför skall barnen alltid ha kläder på sig för att klara sig även i dåligt väder. Nu i november betyder det oftast stövlar, regnkläder, mössa och vantar.

Det är mörkt ute och det finns inte alltid tillräckligt med ljus där vi är så därför skall alla scouter ha med sig en pannlampa eller en ficklampa. Pannlampa är bra för då har man ljuset där man tittar och kan använda bägge händerna till annat. Det behöver inte vara en dyr orienterarlampa utan det finns tillräckligt bra lampor på Clas Ohlson m.fl för en hundring eller två.


Vi kan komma att behöva ställa in möten med kort varsel ifall de inte går att genomföra på ett säkert sätt.


Tänk på att scouten gått på toaletten hemma före mötet för det är inte säkert att det går att gå på toa under mötet ifall vi är någon annanstans än scoutgården. Vi kanske börjar i scoutgården och går iväg till Hovås- eller Askimsbadet, eller så är mötet på en annan plats än kring scoutgården.


Föräldrar skall inte komma in i scoutgården eller fram till gruppen vid lämning och hämtning utan vänta på ett ordentligt avstånd till gruppen, gärna i bilen eller vid cykeln.


Ditt barn skall stanna hemma vid minsta symtom. Symtom kan till exempel vara hosta, ont i halsen, snuva, ont i magen, ont i huvudet, och så vidare. Även om ditt barn bara har små symtom skall det stanna hemma. Ditt barn ska även ha varit helt fri från symtom i två dagar innan det kan komma till scouterna. Ledarna har rätt att skicka hem scouter som visar symtom.

Om barnet har testats för Corona och väntar på provsvar skall det inte komma till scouterna. 


Om barnet bor i samma hushåll som en smittad person (sannolikt eller konstaterat) skall  barnet stanna hemma, även om det är symtomfritt. Efter att den sjuka personen tillfrisknat skall det gå ytterligare 2 dygn innan man kan gå till scouterna igen.


Dessa riktlinjer gäller minst till dess Folkhälsomyndigheten kommer med ny information, i dagsläget den 19/11. Om det behövs kan kårstyrelsen komma med andra riktlinjer även innan dess.


Scouternas riktlinjer om CoronaKatja Häggmalm
Läst 1515 gånger.


«Tillbaka
Kalendarium
December
2023-12-17  15:00 - 19:00
Scoutgården uthyrd, CD

2023-12-20  12:00 - 23:55
Scoutgården uthyrd, EO

Januari
2024-01-13  16:00 - 23:59
Ledarsamling med efterföljande middag

Juni
2024-06-06 08:00 -
2024-06-09 17:00
Kårläger på Krokholmen